Välkomna till Couvert!

Snabba musslor med en härlig Asiatisk touch.

Jag älskar musslor!Dels för att det är så himla enkelt att tillaga och dels för att det går väldigt snabbt! Men framförallt för att det är så väldigt, väldigt gott. Det finns ju en uppsjö av bra och enkla recept på musslor. Lättaste är väl bara att ånga av dem med lite vitlök, örter och vitt vin…

Läs mer

Krämig pasta med rostade mandlar

Pasta är bra vardagsmat tycker jag. Snabbt och enkelt att göra och alla gillar pasta! Här är ett recept på en bra pastarätt med bacon och mandlar. Är man allergisk mot mandlar kan man istället använda solrosfrö eller pumpakärnor. Krämig pasta med rostade mandlar 4 port 3-400 gr pasta 1,5 dl créme fraiche 150 gr riven…

Läs mer

Enklaste och godaste varianten på tomatsås!

-Pasta med tomatsås, svarade de i kör! Vi pratade om vilken maträtt du skulle välja om du bara kunde få en maträtt för resten av ditt liv. Min syster och guddotter Ida valde då just pasta med tomatsås och jag är benägen att hålla med. I all sin enkelhet är ju det här den ultimata…

Läs mer

Bearnaise med en twist och goda frites.

Pommes frites med egen bearnaisesås och en god köttbit. Klassiskt, uppskattat och väldigt gott! För ett tag sedan blev vi bjudna på just detta. Bearnaisen hade värden gjort med hackad vitlök istället för hackad shalottenlök, urgott. Han hade heller inte silat av reduktionen vilket gav såsen ytterligare en dimension. Jag ville också prova att göra…

Läs mer

Monnes banankaka

Jag tänker vara så generös och dela med mig av detta smarriga och enkla recept på banankaka. Den är precis lika god som jag minns från barndomen. I somras fick jag nämligen “ärva” mormors receptsamling. -Vilken Lycka! Där har hon samlat massa goda recept. Framförallt recept från olika väninnor, så som man gjorde förr innan…

Läs mer

Grillad chorizo och matvetesallad med kapris

Grilla chorizo är ju en sommarklassiker kan man tycka, vi gjorde detta recept för Frebaco Kvarn sommaren 2017 i en trädgård mitt i somriga Torsång i Dalarna. Ett recept som alla andra är enkelt och påhittigt med Frebacos matgryner som bas. En sallad på Matvete som är smaksatt med bland annat kapris är ett underbart…

Läs mer

Kantarellpaj med gorgonzola

Jag hade tur häromdagen, när jag var ute i skogen. Jag hittade kantareller! Det är ju så gott och känns väldigt lyxigt. Egentligen är de ju allra godast att bara smörsteka och lägga på mackan. Fast en kantarellpaj är ju inte helt tokigt det heller. För några år sedan blev jag bjuden på en underbar…

Läs mer

Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad

Ännu ett vegetariskt (innehåller ägg o mjölk, japp) som enl mig håller måttet även om man är en notorisk köttälskare som jag är. Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad komponerades för Frebaco Kvarn för att visa hur mångsidiga dessa Svenska Matgryner är, och att man kan göra så mycket mer med dem än att koka dem…

Läs mer

Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos

Grillad kyckling kan vara precis hur trist som helst, anser jag. Allra helst om man får den serverad på en lunchrestaurang eller liknande. Grillad kyckling är ju en klassiker när det ska serveras en “Somrig grillbuffé” eller liknande. Och jag väljer alltid något annat. 🙂 Helenas variant med kardemummavete och aprikos som detta ju handlar om…

Läs mer

Gröna kvarngryn med grillad lax

Grillad lax är alltid en höjdare. Och med detta enkla och goda tillbehör baserat på Kvarngryn från Frebaco Kvarn så blir det helt enkelt ett snäpp roligare! Att Helena tillagar alltsammans på grillen gör detta recept både unikt och sjukt enkelt. Att det blir gott råder det ingen tvekan om. En grillad lax kan man äta…

Läs mer

Vad är egentligen riktigt god mat?
Och kan man spara både tid och pengar när man vill äta riktigt god mat?

Vi hävdar att man kan det. Det är vårt recept för att lyckas i köket.

Med några enkla tips, lite smarta val av råvaror, och en gnutta tänk utanför boxen så kan man laga godare och mer spännande mat till sin familj, både till vardag och fest.

Man kommer dessutom att få mer tid över till annat då merparten av det vi tipsar om här på Couvert är just enkla och spännande recept, för dig.

Just nu finns det över 200 inlägg i vår matblogg och även några inspirerande filmer från vårt arbete med Frebaco Kvarn. Och mer kommer det att bli!

Kika i menyn upptill på sidan, och låt dig inspireras! Eller använd sökfunktionen och sök på allt från maträtter till enskilda ingredienser.

Låt oss inspirera...

Flygande Jakob på Helenas vis med Svenska Kvarngryn

Flygande Jakob på Helenas vis med Svenska Kvarngryn

Just Flygande Jakob har jag en märklig hatkärlek till. Tror den kommer från skoltiden då denna rätt faktiskt var oerhört osmaklig på alla sätt. I vuxen tid har jag valt bort den om det finns alternativ, men de gångerna jag ändå ätit det har det vart helt okej. Därför var det med lite blandade känslor…

Helenas Italienska kotletter med krämiga parmesangryn

Helenas Italienska kotletter med krämiga parmesangryn

Ett recept på Italienska kotletter med krämiga parmesangryn av och med Helena Lindblad. Det här mina vänner. Det är kärlek på allvar det!Jag har en måhända konstig förkärlek till just kotletter, en produkt som jag tycker är både god, enkel och billig att laga till. Alltså på den tiden då jag själv lagade mat då och…

Gryta på Renskav med Kantarellgryn

Gryta på Renskav med Kantarellgryn

Ett recept av och med Helena Lindblad. Förväxla inte det här grytan på Renskav med Kantarellgryn med något du stött på i skolan, på den skitiga vägkrogen eller liknande. Det här är mums på riktigt det! Renskav, Matgryner, smörstekta Kantareller, fräscha grönsaker och härliga Kvarngryner. Toppat med lite Dijon-senap. Ni hör ju själva! 🙂 Hela receptet…

Helenas BBQ wok med örtaioli

BBQ wok med örtaioli på Helenas vis

Ett recept av och med Helena Lindblad. Allt med benämningen BBQ får i alla fall mig att bli lite extra hungrig. Helenas BBQ wok med örtaioli som vi gjorde film på till Frebaco Kvarn är en BBQ-rätt med extra allt kanske man skulle kunna säga. Karré och Svenska Matgryner. En kombination som jag ätit många gånger…

Gulaschsoppa på Älgfärs

En otroligt läcker Gulaschsoppa på Älgfärs

Ett recept av och med Helena Lindblad. ‘Inget är så gott som en vällagad varm soppa sägs det. Jag kan absolut hålla med, och nu efter att ha testat denna läckra Gulaschsoppa på Älgfärs som Helena lagade till på film för Frebaco Kvarn under hösten 2016 så har jag hittat en ny favorit bland soppor. Återigen…

Tacopaprika med avokadosallad och nachochips

Tacopaprika med avokadosallad och nachochips

Tacopaprika med avokadosallad och nachochips – Ett recept av och med Helena Lindblad. Glöm den traditionella Fredags-tacon. Testa Tacopaprika med avokadosallad och nachochips redan nu till helgen! Det här är faktiskt lika enkelt som att göra gammel-Tacos, tro det eller ej. Den största fördelen förutom att det är sjukt gott blir dessutom att du kommer imponera…

Saffranspaella toppad med räkor

Saffranspaella toppad med räkor och citron

Ett recept av och med Helena Lindblad. En Saffranspaella toppad med räkor och citron låter väl ganska spännande? Jag är faktiskt inget stort fan av just Paella, men detta blev mycket gott och mättande. Extra spännande kanske med Saffran, men mixen av Matgryner, Tomat, Kyckling och Räkor gör ju rätten riktigt rolig. Den är dessutom vacker att…

Ceasargryn med baconlindad Romansallad

Ceasargryn med baconlindad Romansallad

Ett recept av och med Helena Lindblad. Det här receptet på Ceasargryn med baconlindad Romansallad var ett av de första som vi gjorde film till för Frebaco Kvarn under hösten 2016. Ett recept som jag spontant kände var aningen för enkelt, och faktiskt aningen trist, om jag ska vara ärlig. Helena var däremot helt säker på sin…

Pepparstek på klassiskt vis med potatis och friterad persilja.

Pepparstek på klassiskt vis med potatis och friterad persilja.

Ett recept av och med Helena Lindblad. Det blev inte så många bilder tagna i fredags, mest pga våra gäster som tog all fokus + att vinet var så gott! Dock en klassisk pepparstek, på Helenas vis! Så här såg iaf middagen ut, precis innan själva köttet applicerades som en krona på verket.   Fakta…