Välkomna till Couvert!
Vad är egentligen riktigt god mat?
Och kan man spara både tid och pengar när man vill äta riktigt god mat?
Vi hävdar att man kan det. Det är vårt recept för att lyckas i köket.
Med några enkla tips, lite smarta val av råvaror, och en gnutta tänk utanför boxen så kan man laga godare och mer spännande mat till sin familj, både till vardag och fest.
Man kommer dessutom att få mer tid över till annat då merparten av det vi tipsar om här på Couvert är just enkla och spännande recept, för dig.
Just nu finns det över 200 inlägg i vår matblogg och även några inspirerande filmer från vårt arbete med Frebaco Kvarn. Och mer kommer det att bli!
Kika i menyn upptill på sidan, och låt dig inspireras! Eller använd sökfunktionen och sök på allt från maträtter till enskilda ingredienser.
Låt oss inspirera...

Falsk tupp i vin.
Påsktider! Inget lamm hemma hos oss idag, men däremot kyckling. Vi är några småbarnsföräldrar som ses ett par gånger i veckan och äter vardagsmiddag ihop. Det är otroligt trevligt och skönt. Barnen får leka och stoja och åtminstone några föräldrar slipper tänka på att duka fram någon middag den dagen! Ett hett tips från coachen!!…

Goda morötter!
Det finns gott om och billiga morötter nu. Att riva, koka goda soppor, knapra på eller stuva…. Skiva morötterna i slantar, på med vatten så de täcks i med en buljongtärning och låt koka ner, tills de är lite al dente. Slå på en skvätt grädde och låt koka ihop, salta och peppra. Tillsist rör…

Cupcakes.
Jag vet att jag sa i repotaget att man inte behöver flashiga kitchen aid i köket, det gör man inte heller. men om man lagar mycket mat och bakar så är de ju en tillgång. jag kunde inte låta bli… De stod där på rad. i alla möjliga färger. Expediten på Bloomingdales var så fantastiskt…

Italienska köttbullar i lyxig tomatsås
I helgen har jag min bror och hans tjej på besök från Göteborg. Jag vet att han älskar Italienska köttbullar i tomatsås med pasta därtill. Givetvis bjöd jag på det igår. Det här är alltså ett grundrecept, en idé om vad man kan ha i. Så fungerar alla mina recept. De är alltså grundrecept, sen får…

Li-Mings två favvisar, potatissoppa och chokladsnitt.
En ledig dag från dagis och jobb. Vad göra?! Jo, vi lagar Li-Mings två favoriter. Riktigt mysigt och ingen stress. Gott blev det oxå, lade sig som bomull i magen… Ming- Mings krämiga potatissoppa. Det här bara ett grundrecept, man kan i princip ha i vilken grönsak man vill. Exempelvis; broccoli, blomkål. palsternacka, morot, paprika……

Helt rätt med en god omelett.
Ett tips på en god lunch eller som tillbehör istället för pasta, ris eller potatis till en god köttbit eller kyckling är en härlig och god omelett. Sätt ugnen på ca 175 grader. Som tillbehör räcker en sån här omelett till 3-4 personer, och som lunch till 2 personer. -Allt i ett! Detta behöver du:…

New York, New York & Stinas krabbeluror
Är i skrivande stund i New York. Här finns ett otroligt stort utbud på mat, allt man kan tänka sig. Åt en smarrig frukost igår. Amerikanska pannkakor med färska jordgubbar. Urgoda. Kom då och tänka på en svensk variant som min mormor ofta gjorde till oss barn och som vi älskade. Man steker dem i…

Less is more är lika med att enkelt är gott
Det är lite mitt motto, man behöver inte ha massa” fancypancy” grejer i köket för att lyckas. Inte heller behöver man koka egna fonder eller buljonger. Det kan bli hur gott som helst ändå! Bra råvaror och lite kärlek, då grejar man biffen! Jag ska ge er lite tips och råd hur man enkelt trixar ihop en…
- ← Föregående
- 1
- …
- 21
- 22
- 23