Ceasargryn med baconlindad Romansallad

Ceasargryn med baconlindad Romansallad

Ett recept av och med Helena Lindblad.

Det här receptet på Ceasargryn med baconlindad Romansallad var ett av de första som vi gjorde film till för Frebaco Kvarn under hösten 2016. Ett recept som jag spontant kände var aningen för enkelt, och faktiskt aningen trist, om jag ska vara ärlig.

Helena var däremot helt säker på sin sak, och en sak har jag lärt mig:
– Argumentera inte emot när kocken har en plan! Du vinner inte. 😉

Men gissa om jag hade fel?
Detta recept tjatar jag numera ofta om där hemma, och jag minns hur sjukt gott allt var när hela filmteamet satte oss till bords och smakade av rätten!
Mixen mellan de smaksatta Matgrynerna, Caesardressingen, Romansalladen, Baconet och toppat med Parmesan-ost borde få ännu större tvivlare än jag på fall. Dessutom är det en mycket enkel rätt att tillaga.

Dock har jag inte fått denna rätt serverad sen den där dagen, så nu måste det allt vara dags snart.
Kan man tycka, eller så får jag prova själv! 🙂

Här hittar du hela receptet på Ceasargryn med baconlindad Romansallad: http://www.frebaco.se/2016/11/07/ceasargryn-med-baconlindad-romansallad/

Vad är då Matvete, och Svenska Matgryner, egentligen?
Ja, kort sagt kan man väl säga att det är ”Nordiskt ris”. Eller i alla fall en produkt som du kan ersätta framförallt riset med, men även pastan och potatisen, utan att tappa smak eller känsla.

Matgryner ger en bättre mättnadskänsla än ris, pasta och potatis tack vare att det är så fiberrikt, och förutom att du håller dig mätt längre så tillför du inte en massa onödiga snabba kolhydrater, eller gifter som exempelvis Arsenik (Ja, ris innehåller faktiskt arsenik..) i kroppen.

Smaksatta Svenska Matgryner, som Helena är lite av en expert på, är så sjukt gott!

Matgryner odlade på Västgötaslätten är dessutom klimatsmart. Bara en sån sak.

Matgryner är king!

Läs gärna vår blogg, där det mesta är skrivet av hon som faktiskt är sjukt bra på matlagning. 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng