Monnes banankaka

Monnes banankaka

Jag tänker vara så generös och dela med mig av detta smarriga och enkla recept på banankaka. Den är precis lika god som jag minns från barndomen. I somras fick jag nämligen ”ärva” mormors receptsamling.

-Vilken Lycka!

Där har hon samlat massa goda recept. Framförallt recept från olika väninnor, så som man gjorde förr innan internet och google. De flesta mat- och bakrecept minns jag faktiskt från min barndom såsom Snabbullar, Gretas äppeltårta och Hilkkas kubb. Min absoluta favoritkaka är mormors banankaka. Jag har bakat och ätit åtskilliga varianter av sådana, men ingen går upp mot mormors recept. Så äntligen har jag nu fått tag i det!

Banankaka ugn 175 grader

2 st väl mogna bananer
1 kkp socker
1 ägg
1/2 hg skirat smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/ tsk bikarbonat
4 msk grädde
1 1/2 kkp mjöl
Mosa bananerna och rör dem med sockret(vanilj och strö). Tillsätt det lätt uppvispade ägget, grädden och det smälta smöret och sist mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat. Grädda kakan i smord och bröad form på 175 grader.

Någon tidsangivelse står inte men jag hade kakan inne i ca 30 min.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng