Biancas, Li-Mings och Ellinors vilda äpplen

Glada rosiga barn kom infnittrandes, stolta!
För de hade minsann en överraskning åt mig. De hade varit ute ett bra tag i parken och lekt. Där växer det tydligen ett vildäpple-träd. Det hade tjejerna sett och tänkt att jag nog skulle bli väldigt glad över lite ”fina” små, små äpplen.

De hade provätit några och sa att de var goda men lite, lite sura. Jag skulle nog kunna gå så långt till att säga att de var kartiga och i syrligaste laget. Flickorna hade tänkt sig en äppelpaj, sa de. Lite svårt att få till en riktigt god smulpaj på de där hårda, kartiga äpplena. Men en äppelkaka skulle jag nog kunna fixa.

Om ni nu inte skulle ha några sådana äpplen till hands går det givetvis bra med vilken sort som helst, är de av en lite sötare sort behöver ni ju bara ta 1 msk av vardera sirap och socker! Lycka till!

Biancas, Li-Mings och Ellinors vilda äppelkaka.

175 grader ca 20 min

Äpplena:

ca 4 normalstora äpplen
50 gram smör
2 msk råsocker eller farin
2 msk sirap
1-2 tsk kanel
2 msk vispgrädde
1 dl havregryn

Kakan:

2 ägg
1 dl socker
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilj

Skala och klyfta äpplena. Smält smöret i en panna och stek äpplena en stund och ha sedan på sirap, socker och kanel. Stek ytterligare ett par/tre minuter slå sedan på grädden och blanda runt. Till sist har du i grynen och låter de puttra med några minuter till.

Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och vänd ner i äggen. Smörj en kakform med löstagbara kanter och ”bröa” med socker och havregryn. Häll över kaksmeten i formen och klicka sedan i de stekta äpplena.

Grädda din äppelkaka i ca 20 min, låta svalna något och servera med vaniljsås eller ännu godare vaniljglass!

Tack flickor små!

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng