Vegogott….

Gjorde en god vegetarisk pasta, bara för att det är gott och för att väga upp allt köttätande här hemma……..

Pasta med vitlöks- och basilika sås 4 pers

ca 400 gram valfri pasta

4 vitlöksklyftor

1 buljongtärning

1 kapsyl rödvinsvinäger

3 dl vatten

drygt 2 dl grädde

lite riven parmesan

1/2 kruka basilika

salt och peppar

Sätt på pasta vatten. Skala vitlökarna. Koka upp vattnet med buljongen och vinägern, lägg ner vitlöken. Låt vitlöken koka mjuk ( ca 10 min), slå på grädden och låt det hela koka i sisådär 5 min till. Lägg i parmesanen och basilikan och mixa det hela tills såsen blir slät. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Ta upp pastan när den är al dente, och låt den koka i basilika såsen de sista minutrarna.

Till det serverade jag dillrostade rotfrukter. Jag skar rotfrukter i stavar, ringlade över olivolja, pressad citron, dill och salt. Rostade dem i ugnen på 220 grader i ca tio minuter.

 Man kan ju såklart servera pastan som tillbehör till en god lax eller kyckling också. kött också för den delen! Lycka till!

Pasta som ni vill!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng