Vardagslyx!

Skulle in och handla lite mjölk, smör och bröd på ica bara. Passerade köttdisken på väg till brödet och där låg otroligt fina biffar från siljans chark. Jag kunde inte motstå, fast det var en helt vanlig tisdag. Så när mörkret och tysnaden sänkts sig hemma, unnade jag mig en en lyxig vardagsmiddag. Den gråa tisdagen blev lite ljusare och gav mig helt plötsligt lite guldkant på tillvaron!

Dalabiff med puré och tomatconcassé. 2 pers

ca 350-400 gram utskuren biff

1/2 blomkålshuvud

1 palsternacka

1 vitlöksklyfta

1 grönsaksbuljongtärning

1 tsk vit tryffelolja (kan uteslutas)

1/2 dl riven parmesan

ca 30-50 gram smör

1/2 ask cocktailtomater

1/2 rödlök

2 tsk socker

1 msk balsamvinäger

2 msk rödvin ( kan du byta ut mot vatten)

salt och peppar

Skala och tärna palsternackan och vitlöken. Skär blomkålen i ganska stora buketter. Koka upp vatten med buljongtärningen, lägg i grönsakerna. Koka tills de är helt mjuka.Riv parmesan. Häll av och mixa tillsammans med parmesan och smör ( ev tryffelolja). Mixa purén helt slät och smaka av med salt och peppar. Salta och peppra biffen och låt ligga framme medans du skär tomat och hackar löken.  Stek köttet i smör på hög värme ca 2-3 min på varje sida. Ta upp köttet och ställ åt sidan för att vila, täck ev med lite folie. Lägg i en klick smör i kött pannan.Häll i tomat och lök  , strö över socker och blanda runt. Slå på vinäger och vin/vatten,låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Värm på purén lite och skär upp köttet servera genast med den varma tomatsalladen. LYX!

Saken är biff!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng