Två bananer och en smet….

En supergod kaka. Väldigt lätt att göra bara att röra ihop. Passar utmärkt att baka ihop med barn, då man inte behöver använda spisen att smälta smör. Den blir nästan ännu godare om den får stå en dag och ”dra sig” lite. Jag kryddade  med vanilj och kardemumma, det kan man skippa eller byta ut mot kanel, citronskal, choklad eller ingefära…Använd med fördel övermogna bruna bananer, det blir fylligare smak då.

Mummakaka med banan.  ugn 175 grader ca 45 min

100 gram rumstempererat smör

3 dl socker

2 bananer

2 ägg

4 msk matlagningsgrädde

3 dl mjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 msk kardemumma

Rör smör, socker och bananerna till en jämn smet. Knäck i äggen ett och ett under omrörning, därefter grädden. Blanda sedan i de torra ingredienserna och rör tills smeten är klumpfri. Häll i en smord bröad form och grädda i ugnen ca 45-60 min. Låt svalna något innan du provsmakar!

Kardemumsfillebabba!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng