Trött Måndag…..

Egentligen är det märkligt att man är så himla trött på måndagseftermiddagarna. Man har ju varit ledig hela två dagar och bara jobbat en. Men jag är iallafall slut.

 Därför behövdes det något gott och lite lyxigt för att pigga upp. Att stå i köket en stund och fixa till det där lilla extra, det är värt mycket. Vi äter ganska sent hemma, vid halv sju brukar det bli. Jag hade säkert kunnat ”tjäna” en halvannan timme på att köpa något halvfabrikat, men det vill jag absolut inte. Det är så mycket godare att äta hemlagat. Det behöver ju inte vara så himla avancerat!

Färskostbakad torsk med persiljerot och sparris ugn 200 grader 2 vuxna 1 barn + lunchlåda

500 gram torskfilé

1 persiljerot

1 knippe grön sparris

1/2 citron

ca 1/2 dl vittvin

1/2 dl vatten

1 dl grädde ( kan uteslutas)

1/2 – 1 paket färskost med pepparrot

smör

mjöl

salt och peppar

Skala och tärna roten i centimeter stora bitar. Bryn i panna tillsammans med en klick smör. Skär sparrisen i mindre bitar, lägg i sparrisen när persiljeroten börjar få lite färg. Låt bryna ca 1 minut till, salta och peppra. Pressa sedan citronen över, slå på vin och vatten. Låt koka ihop i ett par minuter till. Häll sedan över allt i en ugnsfastform. På med pannan på spisen igen och klicka i lite smör. Vänd torskfiléerna i mjöl och stek dem. Ca 2 minuter på varje sida. Salta, peppra och avsluta med att slå på grädden. Puttra en liten stund. Lägg sedan torsken på rot- och sparrisblandningen, slå över grädden. Klicka sedan på färskosten på torsken. in i ugnen ca 10-15 minuter. Jag serverade mandelpotatis till och det blev urgott!

 

 

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng