Tilltugg till drinken eller bubblorna.

Tilltugg till drinken eller bubblorna.

Rödbetor, chévre och honung är ju numera den givna combon. Smakerna gifter sig! Kanske lite lite tjatigt, men otroligt gott. Lite som den där favoritlåten som man kan lyssna på hur många gånger som helst utan att tröttna. Bra helt enkelt!

Dumt att ändra på ett vinnande koncept. Prova att göra de här goda snurrorna med peston och gärna Gustavskorv när ni ska ha gäster nästa gång. Jag lovar att de kommer att bli imponerade och vilja ha receptet.

Helenas chévresnurror.

ugn 200 grader ca 15 min

Degen:

0,5 påse torrjäst (ca 1 rågad msk)
3 dl varmt vatten (40 grader+)
1 msk socker
1 tsk salt
2 msk olivolja
ca 4 dl vetemjöl
2 dl durumvetemjöl

Blanda ihop socker, salt och jäst, slå på vatten och olja. Rör sedan ut jästen ordentligt. Blanda sedan i mjölet, börja med durumvete. Blanda sedan i mjölet. Arbeta degen smidig i ca 10 min. Låt den sedan jäsa i ca 30 min i inplastad bunke. Ringla gärna lite olivolja över innan jäsning.

Chévreröran:

200 gram chévre
1 msk honung
1 viltlöksklyfta
2 msk créme fraiche
1-2 msk olivolja
svartpeppar
vallmofrö

Pressa vitlöken och smula osten. Mixa sedan ihop med fraichen, oljan och honungen. Smaka av med peppar.

Kavla nu ut degen, precis som när du ska göra kanelbullar. Bred sedan chévre röran på, strössla över vallmofröna och rulla ihop. Lägg i små muffins/bullformar. Låt jäsa i ca 30 min under bakduk.

Peston:

ca 4-5 kokta rödbetor
2 dl rostade solrosfrön ( rosta i ugn 225 grader 5-7 min)
2 vitlöksklyftor
1 citron, skal och saft
1 kruka basilika
1 msk balsamico
salt och peppar
olivolja

Mixa samman rödbetor, frön, pressad vitlök, basilika, skalet(rivet) och saften från citronen. Tillsätt också balsamico. Smaka av med salt och peppar. Mixa sedan i olivolja till önskad konsistens. (Den ska ju gå att klicka på snurrorna, men om man ska ha den tex till pasta kanske men vill ha peston lite lösare) Är den redan för lös? Mixa då i mer solrosfrön.

Strössla gärna på lite havssalt på Chévresnurrorna innan du stoppar dem i ugnen i ca 15 min. Låt de svalna och klicka sedan på peston och stick gärna ner en skiva Gustavskorv.

Yummie!

Kanske inte så dumt med getost ändå Ekka?

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng