Till oväntat eller väntat besök…

Skördetiden för de flesta bär är över och förhoppningsvis ska nu frysar vara fulla av blåbär, vinbär, hallon och rabarber!

Godaste pajen gör du på tre röda. Viktigt är dock att du använder riktigt smör, det blir alltid tio gånger godare än margarin!

Mariannes snabba 180 -200 grader

1,5 dl mjöl

1,5 dl havregryn

1,5 socker (x-tra gott med råsocker)

smör att hyvla

ca 1 liter bär (beroende på pajformens storlek)

ca 2 msk socker (el lite mer om man tar syrliga bär som lingon eller vinbär)

ca 2 msk potatismjöl

kanel/socker om man vill!

Smöra en pajform och häll i de frysta (eller tinade) bären , blanda i socker och potatismjöl. Blanda runt ordentligt, så att bären blir alldeles vita. Blanda ihop mjöl, havre och råsocker och häll blandningen över bären och ” klappa” ner det lite. Hyvla sedan smör över så att hela formen täcks. Sedan kan du strössla lite kanel och socker över om du vill. I ugnen ska härligheten vara i ca 35 min!

Jag gjorde en svartvinbärspaj och den blev urgod, men det blir lika gott med dina favorit bär!

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng