Stekt fläsk med lök..

Äter folk fläsk med löksås fortfarande, mer än då det serveras på krogen som dagens? Jag tycker det är jättegott, om än något stabbigt. Jag tycker också jättemycket om asiatisk mat. Därför blev lunchen idag ; Fläsk med tre sorters lök och ris därtill. Snabbt, enkelt och gott! Lite av mitt motto….

Fläsk med lök 4 pers

ca 400 gram rimmat fläsk

1 gul lök

1/3 dels purjo

2 vitlöksklyftor

3 cm ingefära

1 bit vitkål ( blev ca 3 dl strimlat)

1/2 röd chili

1 msk sesamolja

1 kapsyl rödvinsvinäger

2 tsk fishsauce

2 msk soya

2 tsk råsocker

skalet från 1 apelsin

2 dl vatten

svartpeppar

Strimla fläsket och fräs det med sesamoljan. Medan det ligger i pannan strimlar du löken och vitkålen. Finhackar ingefära, chili och vitlök. Riv också apelsinskalet. När fläsket börjar bli någotsånär knaperstekt lägger du i alla hackade grönsaker och apelsinskal. Låt fräsa med en stund innan du tillsätter, soya, fishsauce,  vinäger, socker och vatten. Låt det sjuda ett par tre minuter och smaka sedan av med svartpeppar. det är gott med nötter och färsk koriander till. Ris passar såklart utmärkt till!

khon prååt(l)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng