Som sommarmat……

Köttfärs är en superbra råvara tycker jag, oändliga möjligheter till variation. Likaså potatis. Här kommer ett recept på båda delar. Är jättegott och går jättefort. Bättre blir det ju nästan inte en stressig vardag när man är lite trött!

Minibiffar med färskost ca 4 pers

ca 500 gram nötfärs

1 ägg

2 msk philadelphiaost

1 vitlöksklyfta

1 tsk oregano

salt och peppar

Riv eller pressa vitlöken och blanda sedan ihop alla ingredienser. Forma färsen till minibiffar och stek på medelhög värme en sisådär tre minuter på varje sida.

Snabbpotatis i ugn 200 grader

ca 2 potatisar per person

salt

olivolja

ev någon örtkrydda

ev pressad citron

Skölj potatisen.( Jag låter skalet vara kvar.) Skiva den i centimeter tjocka skivor. Lägg upp den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt. Krydda med din favorit krydda. Jag använde citron och timjan. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Lätta såsen

1 burk créme fraiche

2 tsk italiensk salladskrydda

1/2 tsk curry

ev salt och peppar

Det är bara att blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Jag serverade även lite het salsa till och det passade alldeles ypperligt till biffarna.

Saken är biff!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng