Smarriga köttbullar.

Finns ju säkert ett tusental olika recept på goda köttbullar, så varför inte göra ännu ett? Mitt recept är med bla vitlök och persilja. Till det en jättegod röra på avocado, champinjoner och lingon. Jag serverade potatismos till, men bulgur, couscous eller ris hade också varit gott till.

Mina köttbullar. 4 pers ugn 175 grader

ca 500 gram nötfärs

1 ägg

1 dl grädde

1/2 kruka persilja

2 vitlöksklyftor

1/2 tsk chilipulver

salt och peppar

smör och olja till stekning

Sätt på ugnen på ca 175 grader. Hacka persiljan och riv eller pressa vitlökarna. Blanda sedan samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. ( provstek en liten biff om du är osäker på kryddningen). Forma till köttbullar i önskvärd storlek. jag gör mina ganska stora, de blir saftigare då. Stek dem på medelhög värme, tills de fått färg. Kör dem sedan i ugnen tills du gjort färdig avocadoröran, ca 5-10 min.

Ljummen avocadoröra. 4 pers

ca 6 stora champinjoner

2 vitlöksklyftor

1/2 rödlök

1 avocado

1/2 kruka persilja

ca 1-1,5 dl halvtinade lingon

3 msk créme fraiche

salt och peppar

smör till stekning

Halvera och skiva champinjonerna, finhacka löken och vitlöken. Stek i smöret. Tärna avocadon och hacka persiljan, blanda i med champinjonerna. Blanda också i créme fraichen. Blanda runt och salta och peppra. Vänd till sist i lingonen. Servera lite ljummen till köttbullarna.

Smaklig spis!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng