Rödbetskaka med vit chokladglasyr gjord på rårivna rödbetor

Introducerar Rödbetskaka. 🙂

Morotskaka kanske ni har bakat någon gång…eller i alla fall smakat.
Rödbetskaka är en bra variant på den goda, saftiga kakan med den fluffiga smarriga glasyren.

-Enjoy!

Rödbetskaka med vit chokladglasyr.

200 grader ca 40 min

2,5 dl olja
3,5 dl socker
4 dl rivna rödbetor (ca 4 st)
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3-4 msk kakao

Skala och grovriv rödbetorna. Blanda dem tillsammans med olja och socker. Vispa tills sockret löst sig. Vispa i äggen ett och ett. Vispa ordentligt mellan varje ägg. Blanda alla de torra ingredienserna och blanda i. Rör tills det inte är några klumpar. Häll smeten i en bröad form och grädda i ca 40 min på 200 grader.

Glasyren:

200 gram philadelphia
200 gram vit choklad
3 msk créme fraiche
2 tsk vanilj
1 msk honung

Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller micron. Vispa ihop osten, fraichen, vaniljen och honungen. Häll sedan i chokladen under omrörningen.

Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Njut!

Gott till fredagsfikat?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng