Peters Lag….

Sitter hemma hos Peter och Helene med ett glas cava, kan det bli bättre! Runt omkring mig fixas, trixas, pysslas och dukas det fram ett påskbord, och jag behöver inte lyfta ett finger. Lovely!

Igår bjöd Peter på Porterstek, underbart god. Peter älskar mat, både att äta och att laga. Man bjuds alltid på någon speciell anrättning när man träffar Peter, antingen hans otroligt goda oxfilé eller hemliga sås som serveras till ostron. Vad det än blir så är det tillagat med kunskap och kärlek. det är oxå alltid väl planerat och förberett. Det enda tråkiga är väl att Peter själv alltid hålls i köket!

Så nära Per Moberg man kommer...

Här kommer iallafall Peters lag till portersteken, lite av buljongen Silade han av och kokade ihop med grädde till en underbar sås.

Peters Lag. Till två fina oxstekar

1 1/2 liter port

1/2 liter svartvinbärsaft

3 lökar

1 knippe enbär

timjan och mejram

svartpepparkorn

2 gulaschbuljongtärningar el oxbuljong

Peter lät stekarna småsjuda från nio på morgonen till fem på eftermiddagen. Sen togs de upp, fick vila en stund medan han fixade såsen. Skivades därefter upp och serverades med alla gängse tillbehör; saltgurka, géle, cornichons och varma grönsaker såklart!

Sååå gott!

Idag bjuder farmor Maj-Britt på påskbuffé! Med alla traditionella rätter ser jag när kollar lite över axeln!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng