Österlen vår dag!

Min dag att laga mat till alla de 13! Upp till bevis, jag som är kock och allt.  Jag valde en enkel väg. På med gott kött på grillen och till det en lite matigare greksallad( vi har en vegetarian med oss), med lite extra bönor och annnat grönt. Nybakat bröd och lite goda såser till och succén var en hit så att säga! Jag gjorde en västerbotten röra( receptet finns under stundentbuffé i min blogg), vanlig tzatziki och melontzatziki; Byt ut gurkan mot din favorit melon och tärna den fint, riv citronskal från 1/2 citron pressa i din valda mängd av vitlök och blanda med fet grekyoghurt. Mycket gott till grillat fläskkött.

Vad jag oxå bjöd på var en god Sangria inspererad av Fru Hampus! Receptet blir en stor bålskål.

Sangria a´la Sofia

1 flaska rödvin( gärna av en kryddigare spanjor)

1 apelsin

1 lime

2 citroner

ca 30-50 cl cognac

ca 50 cl fruktsoda

ca 50 cl ramlösa hallon

2 kanelstänger

ca 4 st nejlikor

massa is och frysta jordgubbar

Skiva alla citrusfrukter och blanda sedan alla härligheter i en fin kanna eller skål. Låt det hela stå och dra minst en halvannan timme. Servera sedan den friska drinken till dina glada gäster eller njut den själv i hängmattan!

 

Tack Spanjack!!!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng