Och ur mannen togo han ett revben..

Idag har Joakim bjudit på Himmelska revben, de stod han och marinerade igår kväll alltmedans jag satte lister och silikon i badrummet, i jämnställdhetens namn! Det blev fint i badrummet och revbenen var som sagt Gudomliga!

Mannens revben ugn 175-200 grader

Receptet räckte till 5 proppmätta vuxna+ ett par barn som gnagde på ett par ben.

1,4 kg tunna revben

2 msk tomatpuré

2 cm riven färsk ingefära

2 hela rivna solovitlökar ( ca 8 småklyftor)

4 msk honung

1/2 dl sweetchili

1/2 dl soya

1/2 dl caj p:s original bbq-sås

Några varv på pepparkvarnen

1 tsk chilipulver

2 tsk ungerskt paprikapulver stark (kan bytas ut mot cayenne)

2 tsk paprikapulver

2 msk caj p:s original bbq-krydda

lite matolja och salt

Skär itu revbenen och lägg i en rymlig skål, blanda sedan ihop alla ingredienser och smaka av med salt, droppa ev i lite olja så den blir härligt kletig. Häll marinaden över köttet och blanda väl. Låt ligga i kyl väl övertäckta över natten eller i allafall ett par 3 timmar. In i ugnen på plåt eller långpanna i ca 45 min, vänd på benen då och då så de blir jämnt griljerade.

Till det här åt vi rostade potatisar med citron, timjan och havsalt. Jag halverade bara potatisarna lade dem på en plåt, ringlade över lite olja, pressad citron, timjan och havssalt. De åkte in i ugnen samtidigt som revbenen. Revben uppe, potatis lite längre ner i ugnen, fick efter halva tiden byta plats. Blev heligt gott med sås till. Men vill man göra det lättare för sig och skippa såsen, kan man göra allt i ett;

Syndigt goda potatisar ca 4-5 vuxna

ca 10 potatisar

1 burk créme fraiche

1/2 dl grädde

1 riven vitlöksklyfta

1 knippe gräslök

1 knippe basilika

1  knippe färsk dragon ( örterna går såklart att byta ut mot torkade eller fryst provencalsk örtblandning)

2 kapsyler vitvinsvinäger

salt och peppar

Favorit grönsaker. Jag tog; sockerärtor, paprika, zuccini och gurka..

Sätt på potatisvattnet. Skala och dela potatisen i lagom stora bitar. Lägg i dem i det kokande vattnet. Hacka örterna och skär grönsakerna, riv vitlöken. När potatisen är färdig häll av den i ett durkslag och lägg tillsammans med grönsakerna i en rymlig skål. På med den tomma kastrullen på spisen. Slå i fraichen, grädden och vinägern. Lägg också i örterna och vitlöken, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över potatisen och vänd runt. Klart för njutning!

Frid!

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng