Nygårds kyckling.

Blev i helgen bjuden på middag hemma hos Nygårds/Blom, igen…Precis som vanligt var det jättegott. Ganska lättlagat men med finess.

Baconlindad kycklingfilé ugn 200 grader

Kycklingfilé ( en per person)

1 pkt philadelphia (fyllningen räcker till ca 8 filéer)

1/2 burk pestorosso med ricotta

lite hackad basilika

1-2 pkt bacon

tandpetare

Blanda peston, hackad basilika och osten. Skär ett snitt i filén, från ovansidan och snett neråt, inåt. Fyll fickan med ostblandningen, lättast att använda händerna. Linda sedan bacon runt kycklingen, stick i tandpetare så baconet liksom håller ihop filén. Bryn sedan kycklingen i panna med smör. Lägg i ugnsfastform, med snittytan upp, salta och peppra. Överbliven oströra kan du klicka på kycklingen innan du stoppar den i ugnen. Där inne bör den vara i ca 20 min.

Till detta serverade Anders färsk pasta, en fräsch sallad och ett iskallt chablis. Det smakade ljuvligt!

 

Bon Apetit!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng