Musslor med Asiatisk touch.

Musslor med Asiatisk touch.

Jag älskar musslor!
Dels för att det är så himla enkelt att tilllaga och dels för att musslor går väldigt snabbt! Men framförallt för att musslor är så väldigt, väldigt gott.

Det finns ju en uppsjö av bra och enkla recept på musslor. Lättaste är väl bara att ånga av musslorna med lite vitlök, örter och vitt vin i några minuter. Det brukar jag göra allt som oftast när jag ska äta musslor.
Nu gjorde jag musslor häromdagen med lite fler ingredienser. Smaksättning blev bla ingefära och lime. Det blev urgott. Receptet på mina asiatiska musslor är för 2 helportioner men skulle funka väldigt bra som förrätt och räcker då till minst till 4 personer.

Asiatiska Musslor med Asiatisk touch.

ca 1 kg blåmusslor
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 cm ingefära
2 msk smör
2 msk sesamolja
1,5 dl vittvin
2 dl grädde
1 msk fish sauce
1 lime
2 tomater
2 morötter
1 paprika
1 kruka koriander

Borsta och skölj musslorna. Musslor som inte stängs slängs. Finhacka chili och vitlök. Smält smör och sesamolja tillsammans i en lagom stor kastrull. Lägg i chili och vitlök, låt fräsa en stund. Lägg i musslorna och blanda runt. Slå på vinet och ånga under lock ca 5 minuter tills alla musslor öppnat sig

Skala och strimla morötterna, strimla även paprikan och tärna tomaterna fint. Skala och och riv ingefäran. Lyft ur musslorna och slå på grädden i kastrullen. Slå i fish sauce och ingefäran. Riv i skalet från limen och pressa i limesaften låt det hela få ett uppkok. Koka i ca tre minuter lägg sedan i paprikan och morötterna. Låt koka i ytterligare några minuter innan du lägger i musslorna och blandar ordentligt. Precis innan servering blandar du i  de fint tärnade tomaterna och stör över koriander

Gott med lite bröd till musslorna. Vill man dricka något gott vin till rekommenderar jag en Riesling!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng