Morfars revben!

Frågade Li-Ming idag vad hon önskade sig för middag, väntade mig då ett svar såsom: köttfärsås och spaghetti, korvstroganoff eller pannkaka, alla nämnda helt solklara favoriter. Men icke! Hon var sugen på morfars revben…Han grillade sådana i somras under vår semester. Och han grilllade massor av kött, så det blev en hel del över, trots att vi var 15 personer. Att det blev över berodde inte på att de inte smakade bra, utan bara morfarns oro att vi alla barn inte skulle gå mätta ifrån bordet. Li-Ming åt iallafall revben till middag, frukost, lunch och sedan middag igen! Så idag försökte jag mig på att så gott som möjligt  härma morfar Börjes goda revben. Jag tror jag lyckades, eftersom jag fick skänka bort halva min portion till Li-Ming!

Börjes Ribs. ca 4 pers ugn 200 grader

1-1,5 kg tunna revben

Lag att koka i;

2 tärningar grönsaksbuljong

4 vitlöksklyftor

2 msk ketchap manis

2 msk sweet chilisauce

2 msk honung

2 msk soya

1 klump ingefära ( 5-7 cm lång)

2 tsk rosmarin

salt och peppar

vatten

Glaze;

2 msk mangochutney

2 msk sirap

2 vitlöksklyftor

2 msk sweet chilisauce

1 tsk ingefära

2 tsk soya

salt och peppar

Börja med lagen. Dela vitlöksklyforna i grova bitar( du behöver inte skala), gör likadant med ingefäran. Lägg revbenen i en lämplig kastrull, slå i alla ingredienser till lagen. Slå på vatten så det täcker köttet. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt revbenen stå och sjuda i 1-2 timmar. Till glazen river du vitlöken och blandar med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. När 1-2 timmar passerat ta upp revbenen låt dem svalna lite och skär sedan itu dem. ( De är goda som de är nu, men blir snäppet bättre med glazen) Pensla revbenen med glazen och griljera av dem i ugnen ca 10-15 min.

Gott att servera till är potatis eller ris. Vill man ha en god sås kan man sila av hälften av kokspadet, reducera ner något och slå i ca 2 dl grädde och låta koka ytterligare 5-10 min. Vi åt  revbenen med ugnspotatis och vitkål med gurka och vindruvor. Li-Ming rörde dessutom ihop sin favvo sås: créme fraiche med tacosås! En hit!

En hel portion hade varit gott……

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng