med lite hetta…

Pannacotta har vi väl alla smakat eller lagat. Världens enklaste dessert, och god! Lätt att göra, man kan förbereda den dagen innan och de flesta gillar den. Vanligast är väl en helt vanlig vanlig vaniljpanacotta med färska bär eller passionsfrukt till. Inte att förakta, men man kan ju alltid snitsa till den lite…

Vit chokladpannacotta med het mangosorbet. 4 port ( drygt)

4 dl grädde

1,5 st gelantinblad

1 tsk vanilj

1 tsk kardemumma

1 msk honung

100 gram vit choklad

Het sorbet;

250 gram fryst mango

1 chili

1 lime (skal&saft)

1 tsk ingefära

2 msk råsocker (eller vanligt strö)

Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden med de övriga ingredienserna, förutom chokladen. När grädden kokar ta den av plattan. Krama ur gelantinbladen och rör ner dem. Bryt sedan ner chokladen och rör tills choklade smält och grädden är helt slät. Slå upp i portionsformar och ställ i kylen. Där får de stå i ett par timmar och stelna. ta ut dem en stund innan du ska servera dem, så de inte är kylskåpskalla. Precis innan servering mixar du snabbt ihop sorbeten. Riv limeskalet, kärna ur och finhacka chilin. Mixa sedan alltsammans med ingefäran,sockret, limesaften och den halvfrysta mangon. Skeda på pannacottan. Fräscht och lite hett!

Gjord med kärlek het som chili!!!!

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng