Måndagsssssoppan..

En kall, grå måndag..ingen inspiration. Trötta, stressade och hungriga, vad göra? Inte mycket mat i kylen heller, orka gå till affären nu.. Det är redan becksvart ute. Känns igen? Jag rotade iallafall fram några gamla potäter, lite ledsen ruccola och en bortglömd limefrukt. I frysen hittade jag såndäringa portionsfryst lax. En soppa med lax och lite ruccola? Ja, det fick det bli. Och gott blev det, inte en droppe kvar på Li-Mings tallrik, och det bästa var att det gick på under 20 minuter att laga. Prova du med. Soppan kan du äta utan lax eller med rökt skinka, kyckling, räkor, köttfärs, mm, mm….

Krämig potatissoppa med syrlig ruccola ca 4 port ugn 200 grader

ca 400-500 gram potatis

2 vitlöksklyftor

2 msk vittvin

2 dl grädde

ev 1 dl mjölk

4 portionsbitar laxfilé ( à 125-175 gram)

olivolja

salt och peppar

Syrlig ruccola;

ca 15-20 gram ruccola

ca 3-4 msk olivolja

skal och saft från en lime frukt

några blad basilika

1/2 tsk wasabi

Skala och koka potatisen tillsammans med vitlök, vatten, vin och lite salt. Lägg laxen på en plåt eller dylikt, krydda och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen i ca 10-15 min. När potatisen kokat mjuk, mixa och slå på grädde och ev mjölk för rätt tjocklek. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Riv skalet av limen, blanda med ruccolan och basilikan. Ringla över olivoljan och saften från limen. Mixa sedan tillsammans med wasabin till en slät kräm, smaka av med salt. Lägg laxen i botten på en djup tallrik, slå på den varma soppan och droppa i lite av ruccolan. Ät och njut!

Soppa på en spik…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng