Mamma, den var helt underbar…

Bättre betyg kan man ju inte få! Hade gjort en pizza. Vi serverade den som tilltugg eller typ snacks till drinken innan maten på Marstrand där jag jobbade för x antal år sedan. En försvenskad variant av pizza som är smakrik, salt och god. Man toppar den med vanlig svensk senapskål, alltså ruccola, och om man vill göra den lite lyxigare klickar man också på lite kalixlöjrom. Mums till ölen! Jag använde pizzakitet från Sara Lee, som jag tycker är så himla bra. Tomatsåsen blev ju över men kommer säkert till användning till något annat.

Svensk Pizza till en stor plåt ugn ca 220 grader

1 botten

3-400 gram rimmat sidfläsk

ca 150 gram riven västerbottenost

2-3 msk créme fraiche

svartpeppar

ruccola

ev löjrom

Strimla sidfläsket och stek det lagom gyllenbrunt. Kavla ut pizzabottnen, bred ut fraichen, strö över osten och det stekta fläsket. Mal sedan över ganska rikligt med svatpeppar. In i ugnen ca 10 min. När pizzan är klar slica upp den i lagoma bitar, strössla över färsk ruccola och klicka  eventuellt på lite löjrom. Mumma!

Nu är det kokta fläsket stekt!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng