Li-Mings favorit pasta…

Nästan alla barn älskar väl pasta. Helst ska den vara så ”ren” som möjligt, förutom undantaget köttfärsås. Men helst ska det inte vara någon krämig sås, eller ”konstiga” grönsaker , ingen gryta. Utan allt för sig självt, pasta, kyckling/kött och ev grönt. Tycker ju personligen att det blir lite torrt och trist. Men den här pastan går verkligen hem. Väldigt smakrik och är buljonglik istället för gräddig, därav mängden smör i receptet….Gott!

Kyckling med vitlök och citrongräs. 4 port

4 kycklingfiléer

1 solovitlök eller 4-5 klyftor

2 citrongräs

olivolja till pannan

2,5 dl vitt vin

1,5 dl vatten

3 msk italiensk kalvfond eller vanlig kalvfond

skalet av en citron

1,5 tsk maizena

50-75 gram smör

1 påse bladspenat (65 gram)

1 kruka basilika

salt och peppar

Finhacka eller riv vitlöken, banka lite på citrongräset och dela dem ett par gånger. Dela varje filé i 4 bitar. Hetta upp oljan och lägg i kyckling, vitlök och citrongräs. Salta och peppra. Låt kycklingen få lite färg och riv sedan över citronskalet. Slå på vin, vatten och fond. Låt puttra i minst 10 min. Red sedan av det hela genom att blanda ut maizenan i lite vatten och rör i det i grytan. Klicka sedan i smöret och slutligen blandar du i spenaten och basilikabladen. Smaka av med salt och peppar. Serveras med fördel till pasta.

Bon Appétit!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng