Less is more är lika med att enkelt är gott

Det är lite mitt motto, man behöver inte ha massa” fancypancy” grejer i köket för att lyckas.

Inte heller behöver man koka egna fonder eller buljonger. Det kan bli hur gott som helst ändå! Bra råvaror och lite kärlek, då grejar man biffen!

Jag ska ge er lite tips och råd hur man enkelt trixar ihop en god middag, lunch, dessert eller smarrigt bröd på ett smidigt och lätt sätt.
Ni är mer än välkomna med frågor eller funderingar, jag svarar efter bästa förmåga.

JAG= 35-årig tjej. Jobbat som kock i ca 17 år. Älskar mat,  både att laga men framförallt att äta. En lyxmåltid för mig är att sätta mig vid dukat bord och äta mat någon annan tillagat!
Favoriträtter finns så många, men för att nämna några; Lätt kokt torsk med skirat smör och pepparrot, Ming-Mings favvo-soppa, raggmunk med stekt fläsk, tom kha-gai och såklart en härligt saftig entrecôte med krispig sallad. Yummie!

Den enda maträtt jag på rak arm kan säga att jag aldrig lagar hemma är korv stroganoff, inte min smak. Korv är gott! Men inte när den ligger som en sladdrig sak i någon sorts tomathistoria. Men föralldel smaken är ju som… Och tur är väl det.

Falukorv är väl ändå något som tillagas en del i de Falunska hemmen. Falukorv i ugn är en rätt som går snabbt och lätt och oftast blir urgott. Här kommer ett tips på korv i ugn som vi ofta lagade ute på Gamla Staberg. Till det ett ljuvligt mos som Sofia Hampus är moder till.

Recepten är beräknade till ca 4 personer. Tipset är: På med ugnen och en halvfull kastrull med lättsaltat vatten på spisen innan ni kör i gång!

Hampus Ljuvliga mos

5 stora potatisar
3 palsternackor
1/2 paket philadelphia ost
saft och skal från 1 citron
25 gram smör
3 msk olivolja
mjölk efter behag….

Skala rotfrukterna dela i mindre bitar och släng i vattnet som förhoppningsvis kokar nu. Medan de gör det fixar du iordning korven och ställer in i ugnen.

Rotfruker mjuka: Mosa till dem lite med träslev eller dylikt. Klicka i osten , rivet skal från citron och kör sedan med elvisp. Klicka i smöret och ringla i oljan. Vispa.

Spä med mjölk om det behövs, det ska vara luftigt och lent. Smaka av med salt och peppar.

 Stabergs Stubbar

1 st falukorv, smidigt om det är en rak och inte en ring
1 litet paket keso
1 dl kesella eller créme fraiche
1 dl riven ost, gärna lagrad eller parmesan
2 msk dijonsenap
1 finhackat äpple

Skär korven i 2-3 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda sedan ihop ingredienserna till röran , salta  och peppra, smaka av.

Klicka sedan över röran på varje korvbit och  in i ugnen på 175-200 grader ca 15-20 min.

Gott att servera till är en enkel tomatsallad.

Lycka till!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng