Lätt som en plätt! Ugnspannkaka med potatis.

Couvert

Ugnspannkaka, det fick vi hemma ibland som barn. Jättebra att laga om man har huset fullt av barn. Istället för att bli fast vid spisen en längre tid stekandes en drös med pannkakor. Bara swich in i ugnen, klart!

Funderade lite på det där. Jag älskar ju raggmunk och fläsk, men det blir ganska mycket steka då också. Kunde man liksom göra någon variant på ugnspannkaka? Skulle det bli lika gott?

Ja, det kunde man och ja, det blev det! Klart värt att prova hemma!

Parmesan och potatis i ugnspannkaka med syrlig kålsallad.

3-4 pers – ugn 200 grader i ca 30 min

3 ägg
1 dl mjöl
2 dl mjölk
1 stor potatis
1 vitlöksklyfta
3 msk parmesan
salt och peppar
smör

Frisk Coleslaw

ca 150 gram vitkål
1 syrligt äpple ( granny smith)
1/2 rödlök
3 rågade matskedar créme fraiche
muskotnöt, kummin, salt och peppar

Vispa ihop äggen och mjölet till en klumpfri smet. Vispa sedan i mjölken. Skala och riv potatisen fint. Riv även parmesan och pressa vitlöken. Blanda i alltsammans i pannkakssmeten. Salta och peppra. Smöra en ugnsfast form rikligt med smör. Häll i smeten och klicka även över några små klickar med smör. In i varm ugn, mellersta fasen, i ca 30 min.

Strimla lök, vitkål och äpple. Blanda med créme fraichen. Krydda gärna med lite nyraspad muskotnöt, hel kummin, salt och svartpeppar.

Till det här åt vi stekt bacon, men rimmat fläsk hade ju också varit urgott!

Taberas blev det här hemma!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng