En kryddig gryta med potatis som kompromiss

Jag är ju mer en potatismänniska än ris eller pasta. Min dotter väljer absolut pasta eller ris i första hand, som de flesta barn antar jag Den här grytan är en kompromiss, man äter med fördel ris till men kan lika gärna skippa det. För i grytan skar jag ner potatis, mycket gott. Åt en liknande gryta i Kina. Där de använder potatisen mer som en grönsak och inte som ett tillbehör som vi gör. De äter ju helst ris till sin mat, som bekant. Jag och min dotter blev helt nöjda hon fick sitt ris och jag min potatis, åt bara grytan med en härlig sallad gjord på; avokado, gurka, rödlök, tomat och massa koriander. Lite Naanbröd till och måltiden är komplett!

Kryddig gryta med potatis

4 pers

Ca 600 gram fläskfilé
4 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk kikärtor
4 msk créme fraiche
1 burk kokosmjölk
1 lime
3 msk tomatpuré
2 tsk gul curry
2 tsk garam masala
2 tsk tandoori krydda
Salt och peppar

Dela flién i lagom stora bitar. Skala potatisen och tärna den. Hacka löken. Häll av kikärtorna och mixa dem släta tillsammans med créme fraichen och ev lite vatten. Stek lök och fläskfilén och lägg i potatisen efter ca 2-3 min. Krydda med curry, tandoori och garam. Salta och peppra.

Klicka i purén och pressa i vitlöken. Vänd runt det hela lite. Riv över skalet på limen och pressa över juicen. Slå sedan över de mixade kikärtorna och kokosmjölken. Låt puttra ihop ca 5-10 min, smaka av med ev mer salt.

Jag tycker det är gott om potatisen fortfarande har lite tuggmotstånd men det är ju som med allt annat, en smaksak!

Kryddigt och gott, som en kryddig gryta skall vara!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng