Krämig pasta med rostade mandlar

Krämig pasta med rostade mandlar

Pasta är bra vardagsmat tycker jag. Snabbt och enkelt att göra och alla gillar pasta!
Här är ett recept på en bra pastarätt med bacon och mandlar. Är man allergisk mot mandlar kan man istället använda solrosfrö eller pumpakärnor.

Krämig pasta med rostade mandlar

4 port

3-400 gr pasta
1,5 dl créme fraiche
150 gr riven smakrik ost
1-2 msk tryffelolja
150 gr bacon
100 gr mandel
1 kruka basilika
salt och peppar

Koka pastan i saltat vatten. Strimla baconet och hacka mandeln. Stek baconet, när det mesta fettet släppt häll av det ur pannan. Lägg i mandel och låt rosta med i pannan ett par tre minuter. Häll av pastan, blanda i créme fraiche, olja och grovt hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål eller stort fat och strössla bacon och mandel över pastan.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng