Krämig kyckling.

En god gryta är ju aldrig fel. Den här gången på kyckligfilé. Hade tyvärr inte så mycket grönt hemma att stoppa i, men man tager vad haver, som sagt, Grytan blir också väldigt god att göra på quorn, om man skulle vilja. Nudlar eller ris är att rekommendera till.

Kyckling,mild med lite hetta 3-4 pers

2 större kycklingfiléer

2 morötter

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

5-7 st soltorkade tomater

1 msk tomatpuré

2 msk mangochutney

1 liten burk kokosmjölk (165 ml)

3 msk créme fraiche

smör

salt och peppar

Marinad;

3 msk rapsolja

1/2 tsk av var; grön currypasta, ingefära, gurkmeja, curry, sambal oelek

1 lime, skal och saft

Skär kycklingen i mindre bitar, lägg den i en skål. Blanda ingredienserna till marinaden. Slå över och blanda väl. Täck över och låt stå i kyl i minst 30 min. ( Gärna längre, över natten är mitt tips)

Skala och skiva grönsakerna. Hacka vitlöken.Strimla den soltorkade tomaten. Smält smöret i panna. Lägg i kycklingen, hög värme. När kycklingen fått färg, lägg i vitlök och tomatpurén. Låt fräsa med en stund. Salta och peppra. Sänk värmen lite, till medelvärme. Lägg i grönsakerna. Låt dem också fräsa med någon minut. Klicka sedan i chutneyn, blanda. Slå sedan i kokosmjölken och fraichen. Låt puttra ihop ett par tre minuter innan du smakar av med salt och peppar. Klart att servera med ris, nudlar eller dylikt.

Mums!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng