Kött, sås och potatis….

Bra kombo!? Kött, sås och kokt potatis med gröna små ärtor till. Idag lagade jag riktig god vardagsmat; köttfärslimpa med gräddsås och ärtor. Jag gillar köttfärslimpa. Det är nästan lika gott som köttbullar, bara tre gånger så lätt att göra. Blanda köttfärsen med någon god krydda eller dylikt, och in i ugnen. Perfekt! Till det en god, väldigt enkel gräddsås och lite grönt.

Köttfärslimpa med västerbotten 4 pers ugn 175 grader

ca 600 gram nötfärs

3 dl riven västerbottenost

2 msk créme fraiche

2 ägg

1 vitlöksklyfta

salt och peppar

Enkel gräddsås;

2,5 dl vispgrädde

1 dl vatten

3 msk kalvfond

1 msk kinesisk soya

salt och peppar

Rara små ärtor;

ca 5 dl ärtor

1/2 rödlök

10 cocktailtomater

2 msk kapris

1/2 kruka basilika

Pressa i vitlöken i färsen och blanda i resten av ingredienserna. Blanda väl och forma till en limpa. In i varm ugn på mittersta falsen. det tar ca 30-40 min beroende på tjockleken.

Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt den stå och småputtra i väl en halvtimme. Smaka av med salt och peppar.

Dela cocktailtomaterna, skiva löken och hacka basilikan. Koka ärtorna i saltat vatten, häll av och blanda i grönsakerna och kaprisen. Lite salt och svartpeppar på innan servering.

En komplett måltid?

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng