Inte värre än att man kan ändra sig…

Hade i kylen kycklinglårfilé, potatis, tomater och fetaost, som jag hade tänkt göra något snabbt och lätt med. Kyckling i ugnen, med potatisen, en tomat- och fetasallad till. Gott i all sin enkelhet. Men min dotter hade sett något matprogram på tv, där de tävlade om vem som gjorde de godaste hamburgarna. Så hon ville absolut ha hamburgare. Jag gillar också det, så varför inte.. Fast kycklingburgare då. Det gick bra för dottern, för en av de tävlande hade också gjort det. Gott blev det iallafall. Inte så vintrigt och juligt kanske, men det är väl inte kyckling med tomatsallad heller egentligen…

Kryddiga kycklingburgare med fetadip. 4 port

ca 600 gram kycklingfärs eller filé ( gärna lårfilén, för mer smak och fett)

1 äggula

1/2 msk créme fraiche eller yoghurt

1/2 citron, skal och saft

2 vitlöksklyftor

2 tsk sambalolek

1 tsk spiskummin

2 tsk salt

2 msk mjöl

ströbröd

smör och olja till stekning

(Om du inte använder färs)  Finhacka kycklingen, eller kör den i en mixer. Blanda sedan i äggulan, créme fraichen och kryddorna. Pressa i vitlöken, riv skalet av citronen och pressa i saften. Blanda sedan i mjölet. Forma sedan färsen till burgare och vänd dem i ströbröd. Stek dem sedan på medelhög värme i ca 4 minuter på varje sida.

Fetadip;

150 gram fetaost

3 msk matlagningsyoghurt

1 vitlöksklyfta

salt och peppar

Smula fetaosten. Pressa vitlöken. Mosa eller mixa ihop med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Till det här åt vi palsternacksfrites: Skär ca 3 st palsternackor i pommes frites storlek. Lägg i en bunke och landa i 3 msk olja, 1 tsk curry, 2 kryddmått chilipulver och salt. Kör sedan på 225 grader i ca 10 min.

En vinnare?!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng