ibland är det enkla godast.. En Sugar pie honey?

Eller less is more, som är ett av mina favorit uttryck. Lätt att göra, lätt att äta och lätt att tycka om: en helt vanlig sockerkaka. Nåja, nästan iallafall.

Bytte ut mjölken i receptet mot slät vanilj/citronyoghurt, och det var inte för att vara innovativ och nyskapande utan bara för att jag bara måste, måste, måste ha mjölk i mitt morgonkaffe( som förövrigt också är ett måste), mjölken skulle inte räcka till både och. Jag var ju dessutom för lat för att kila iväg och köpa en liter. Så därför blev det just yoghurt, blev väldigt gott det med. Så prova att baka min goda kaka antingen på mjölk eller på din frukostyoghurt, kanske?

En helt vanlig kaka = Sugar pie?

175 grader ca 25-30 min

3 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vanilj
50 gram smör
1 dl yoghurt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
olja, mjöl och socker till formen

Vispa ägg, socker och vanilj riktigt vitt och fluffigt. Smält smöret( jag brukar bryna det lite så det får den här goda kolasmaken), vispa i yoghurten och häll över äggen under vispning. Rör sedan i mjöl, salt och bakpulver. Pensla en form med olja(ganska rikligt), mjöla den sedan och avsluta med att sockra den. ( jag brukar aldrig använda ströbröd till kakformar, gillar inte när de där smulorna sitter kvar på den fina nygräddade kakan. Jag använder istället, mjöl, socker, kokos, kakao eller bakplåtspapper. Men det är ju såklart en smaksak, som allt annat!) In med kakan i ugnen och låt stå där i ca 25-30 min. Låt svalna, godast att äta lite ljummen.

Sugar pie, Honey?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng