I brist på annnat…

Ett block med torsk, vad göra. Inte världens roligaste fisk kanske men det funkar med lite smör och goda råvaror.

Parmesanöverbakad torsk 200 grader 20 min

1 paket torsk

50 gram smör

1 dl ströbröd

1 dl riven parmesan

1 tsk timjan

1/2 pressad citron

salt och peppar

lite hackad dill

Lägg den halvtinade fisken i en ugnfast form. Salta och peppra. Smält smöret, riv osten. Blanda sedan ströbröd, ost, citron och kryddor med smöret. Bred sedan blandningen över fisken och ställ in i ugnen ca 15-20 min. om du är osäker på om fisken är färdig sätt i en termometer, när den nått 55 grader är fisken färdig!

Till fisken serverade jag citron och vitlökswokade grönsaker. Men ris , cous-cous eller potatis blir ju också gott.

Fina fisken!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng