Helenas sallad Niçoise

Ett recept av och med Helena Lindblad.

I kväll bjöds det på fin middag igen. En mer eller mindre spontan tre-rätters signerad Helena Lindblad.
Till bords hade vi även Sofia & Niklas som på nåt märkligt sätt kommit över hela 2 kilo Tonfisk kvällen till ära.

Förrätt: Tonfisk med syrade grönsaker.

En mer eller mindre spontan tre-rätters signerad Helena Lindblad. En sallad Niçoise - Tonfisk även till förrätt + bärpaj som dessert. Recept finns på rubbet

Syrade grönsaker:

1tsk Vitvinsvinäger
1/2 dl Socker
5 hela Nejlikor
1 Vitlöksklyfta
1/2 riven Chili

Koka tills Sockret smält. Svalna av. I med strimlade grönsaker och låt stå minst en timme innan servering.

Dressing.

1 tsk riven Ingefära
2tsk Socker
1/2 finhackad Chili
1 Vitlök riven / pressad
2 msk hackade Koriander
skal + saft från 1st Lime
1 msk Fish Sauce
1 msk Soja

– Vänd Tonfisken i sesamfrö, stek på hög värme i Smör + en skvätt Sesamolja. Salta och peppra.

Varmrätt: Helenas sallad Niçoise.

En mer eller mindre spontan tre-rätters signerad Helena Lindblad. En sallad Niçoise - Tonfisk även till förrätt + bärpaj som dessert. Recept finns på rubbet

Grovt skurna valfria grönsaker.
1 Citron skal och saft
3 klyftor Vitlök
1 burk Sardeller (Delade)
1/2 kruka Timjan (Finhackad)
1 skvätt Olivolja
OBS! Inget Salt! En mer eller mindre spontan tre-rätters signerad Helena Lindblad. En sallad Niçoise - Tonfisk även till förrätt + bärpaj som dessert. Recept finns på rubbet

Blanda rubbet. Ett par varv peppar på kvarnen, låt stå i ca 30 minuter.
Fräs på i en riklig klick smör. Stek Tonfisken hastigt i Smör och Olivolja, sen in i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är ca 31-36 grader.

Fusk-aiolisås

4 msk Hellmans majonäs (OBS HELLMANS!)
1 msk Vitvinsvinäger
1 msk Creme Fraiche
1 Vitlöksklyfta
1 pkt Saffran
Salt och Peppar
Blanda ihop och smaka av.

Dessert: Fia & MingMings bärpaj.

En mer eller mindre spontan tre-rätters signerad Helena Lindblad. En sallad Niçoise - Tonfisk även till förrätt + bärpaj som dessert. Recept finns på rubbet

Deg.

Smält 125g smör.
3dl Mjölk
1/2 tsk Bakpulver
2 msk Socker
1/2 msk Sirap
1 tsk Vaniljsocker

Blanda rubbet och sen i med det smälta smöret.

Fyllning.

500g Bär En mer eller mindre spontan tre-rätters signerad Helena Lindblad. En sallad Niçoise - Tonfisk även till förrätt + bärpaj som dessert. Recept finns på rubbet
1 påse vaniljsås (Marsan)
2 msk Socker
Klickar med smör (Ca 25g)
Skal från 1 Citron + saft från 1/2 Citron

Tryck ut pajdegen i en form. I med alla bär.
Grädda i ca 30 min, riv sedan över Citronskalet och pressa över saften.

Bonus:

Maräng.

4 Äggvitor
Ca 1dl Socker

VIspa till hårt skum, vänd ner socker och fortsätt vispa en stund.

Grädda i ca 15 min på 150 grader.

Dessertkocken Li-Ming.

Dessert-kocken Li-Ming ser ganska nöjd ut, med all rätt!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng