Härlig gryta a´la Blom. Fina fiskgryta!

Blev härom dagen bjuden på en fantastisk god fiskgryta hemma hos en vän. Verkade ganska lätt att göra, tror jag iallafall. Gick hem med mätt mage, ett glatt leende och ett nytt recept i handen. Har ju inte lagat det själv än men dock ätit. Att recepturen stämmer vet jag med säkerhet, för den här damen följer ett recept slaviskt. Ingen tid för improvisation, iallafall inte första gången man lagar en ny maträtt!

Fina fiskgryta!

4 port

6-700 gram vit fiskfilé, torsk, kolja eller hoki
1/2 purjolök
1 msk gul curry ( skulle säkert vara god med röd curry också)
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning el 1,5 msk fiskfond
2 dl créme fraiche
5 tomater
5 droppar tabasco
1/2 pressad citron
salt och peppar
smör eller olja till stekning
2 kokta ägg

Koka äggen i ca 6 min, låt sedan ligga i kallt vatten. Strimla purjon, tärna tomaterna och skär tomaterna i bra munsbitar. Smält smör och lägg i purjon, krydda med curryn. Lägg i tomater och fisk. Salta och peppra. Smula över buljongtärningen, eller häll över fonden. Slå därefter på vattnet. Låt koka upp, slå därefter i créme fraichen och låt sjuda i ca 7-8 minuter.

Ta åt sidan och smaka av med citron och tabasco. Skala och hacka ägget och strössla över. Kanske något grönt också?, ruccola, spenat, dill eller persilja….

Vi blev bjudna på nybakat bröd till (tips på gott dillbröd finns på december månad), men bulgur, ris eller potatis hade också varit fint!

Tackar ödmjukast för maten!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng