Goda tillbehör till skinkan i jul!

Lite sött, lite syrligt och lite starkt till den salta skinkan. Tre goda tillbehör att servera till skinkan, om man inte bara vill ha den på mackan. Det är ju gott att äta den lite ljummen med lite rostad potatis, rödkål och en god sås.

Och nu äntligen alla ni som frågat, här kommer receptet på äppel&fänkålschutneyn!

Äppel&fänkålschutney

2 syrliga äpplen

1 fänkål

1/2 röd chili

2 cm ingefära

1 dl socker

1 msk honung

3 msk ättika

2 msk vit balsamvinäger

1/2 dl vatten

Skala ingefäran och äpplena. Riv ingefäran. Hacka äpple och fänkål i centimeter stora bitar. Finhacka chilin. Lägg alltsammans i en kastrull och slå i övriga ingredienser. Blanda om och koka upp. Låt det hela puttra i ca 15 -20 min. Klart!

Min röda rödkål.

1/4 dels huvud rödkål

1 rödlök

2-4 rödbetor ( 4 små, 2 riktigt stora)

3 msk sirap

2 msk råsocker

3 msk balsamvinäger

1 dl glögg eller rödvin

2 dl vatten

2 tsk rosamrin

salt och peppar

Skala rödbetorna och skär dem i tunna skivor. Strimla rödkålen, skala och skiva löken. Lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Blanda om och koka upp. Låt det puttra i ca 20 min. Smaka sedan av med salt och peppar. Servera ljummen.

Den goda senapscrémen

1 burk créme fraiche

1/2 msk honung

1 msk grov senap

1 tsk gul curry

1 knippe färsk mynta

salt och peppar

Hacka myntan och rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Enklare och godare än så här blir det ju inte, såsen är dessutom väldigt god att servera till rökt lax.

God Jul!

 

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng