Goda bullar…

Har haft lite jul ledigt, inte lagat någonvidare inspirerande mat. ( Förutom på jobbet då ,Eva!). Lite falukorv, lite fiskpinnar, gulaschsoppa, osv. Ingenting som ni vill ta del av , helt säkert. Men idag var vi hemma tillsammans jag och Li-Ming och hon ville gärna baka bullar. Min erfarenhet av att baka med barn är att de gärna tröttnar efter ett tag, så får man stå där och baka ut alla bullar själv. Så idag gjorde vi goda släta bullar (passar utmärkt till semlor) som vi penslade och doppade i diverse söta saker. Bullarna är ganska feta men blir ändå luftiga och fina, tack vare att det både är jäst och bakpulver i. Man kan äta dem precis som de är eller göra som vi gjorde; penslade med smält smör och doppade i kanel/socker, vanilj/socker eller pensla med smält vit choklad och doppa i rostad kokos.

Goda bullar ca 20 st ugn ca 220 grader

25 gram torrjäst för söta degar

100 gram smör

2 dl mjölk

1 krm salt

1/2 dl socker

1/2 tsk mortlade kardemumma kärnor

4 äggulor

ca 7 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Smält smör och slå på mjölken. Värm till ca 40 grader. Blanda alla ingerdienser förutom äggen i degblandare eller dylikt. Slå på mjölkblandningen och blanda ordentligt. Tillsätt sedan äggulorna en och en. Blanda väl till en smidig deg. Låt degen jäsa i ca 30 min. Ta sedan upp och baka ut den i ca 20 lika stora bitar, bullar eller kringlor. Låt jäsa på plåten ca 30 min till. Vispa upp den överblivna äggvitan med lite mjölk eller grädde och pensla bullarna. Grädda i ca 10 min. Låt svalna och pensla dem med smält smör och doppa dem i socker. Eller inte! De är så goda helt naturella också!

Bullfest, bullfest hela da´n!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng