Fräsch pasta…

Några av mina vänner undrade vem som äter all den goda maten jag skriver om. De hade minsann inte tackat nej, om det bjöds…. Med det sagt så önskade jag dem hjärtligt välkomna hem på en spontan middag…Måndag eftermiddag närmare bestämt. Jag ville göra något gott, såklart. Men också något som går hyfsat snabbt att slänga ihop. Pasta är ju ypperligt, fyller iallafall de två kriterierna. Det blev en pasta med fräscha primörer och skaldjur. Ganska gott om jag får säga det själv!

Skaldjurspasta 4 pers

Ca 500 gram blåmusslor ( finns frysta på ica, 450 gr, med skal, helt ok)

1 vitlök solo

1 röd chili

1 gul lök

1 msk röd eller grön pesto

1-2 dl vitt vin

1 knippe sparris

1/2 ask sockerärter

3 tomater

1 burk kräftstjärtar i lake

3 dl grädde

smör till stekning

salt och peppar

Pasta att servera till. Räkna ca 80-100 gram torr pasta per portion.

Börja med att sätta på pasta vattnet, salta!. Skala och hacka vit- och gul löken. Hacka chilin, vill d u ha en mildare pasta tar du inte med kärnorna. Skär tomterna i klyftor och ta bort kärn huset, Strimla sedan tomaten. Sparissen skär du ner i 2 cm stora bitar. Stek lök och chilihacket i smör. Klicka i peston. Lät fräsa i någon minut. i med pastan, vattnet kokar nog nu. Lägg i musslorna och slå på vinet. Låt puttra i ca 3-5 min. Slå sedan på grädden. Lägg i grönskerna och låt koka i ca fem minuter till, smaka av med salt och peppar.Vänd till sist ner kräftstjärtarna. Klart att servera!

Vårig pasta!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng