Fina fisken!

Finns ju stora möjligheter med lax, det är en bra, lagom fet fisk. Det gäller bara att inte tillaga den för länge. Som finast är den när den har en liten kärna kvar, som är nästan färdig. Då blir den saftig och god! Det gäller förresten nästan allt. Grönsaker, kött och fisk.

Som min kloka lillasyster sa; Att beställa en oxfilé welldone, är som att köpa en Pradaklänning och sen sy om den!

Här kommer ett recept på överbakad lax med chévre, men osten kan du såklart byta ut mot din favorit. Till det en råkostsallad på rödbetor. Det är gott med något krispigt, kryddigt till den mjälla fisken.

Lax med sällskap recept till 4 vuxna ugn 200 grader

Laxen;

6-800 gram laxfilé, skinnad

ca 130-150 gram chévre

2-3 msk créme fraiche

2 msk grädde

1 vitlöksklyfta

Pressa eller riv vitlöken, mixa sedan ihop alla ingredienser till en slät kräm. Har du ingen mixer använd elvispen. salta och peppra. Dela upp laxfilén i portioner. Lägg laxen i en ugnsfast form och bred krämen över varje bit. In i ugn ca 10-15 min, beroeende på fiskens storlek, din ugn och givetvis på hur genomstekt du vill ha den.

Sällskapet;

4 rödbetor

ca 100 gram björnbär

1/2 rödlök

5 msk balsamico

mycket svartpeppar och lite salt

Skala och strimla rödbetorna,fint, fint. Eller riv dom på den grova sidan på rivjärnet. Jag föredrar att strimla dem, dels för att behålla saften och dels för tuggmotståndet.  strimla också rödlöken. Blanda lök, betor, björnbär. Slå över vinägern, peppra rejält och smaka av med salt. Salladen är också god att servera lite ljummen.

Smaklig måltid!

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng