Fiskpanna, my way….. Torsk på Torsk.

Couvert

Lagade i veckan en god och snabb fiskrätt på torsk. Fick lite vårkänslor när solen sken, fåglarna kvittrade och det droppade från taken. Vågar man hoppas att våren redan är på väg?

Det här är iallafall en frisk och fräsch ( även om den innehåller både grädde och smör) fiskrätt med mycket färska örter och grönsaker. Jag använde torskfilé ( upptinad blockfryst variant), hoki, alaska polock eller pangasius fungerar också utmärkt.

Torsk med gott sällskap.

2 vuxna 1 barn

1 paket fiskfilé (400 gram)
ca 4-6 msk mjöl
2 msk hackad dill
2 tomater
1/4 gurka
1 vitlöksklyfta
1/2 citron (skal och saft)
1/2 kruka mynta
1/2 kruka koriander
( lite färsk chili om man vill ha lite hetta)
2,5 dl grädde
smör
salt och peppar

Hacka dillen och blanda med mjölet. Vänd fisken där i. Jag delade mina filéer på hälften. Finhacka gurka, chili och tomat. Riv skalet av citronen, pressa vitlöken och hacka örterna. Smält en rejäl klick med smör i en stekpanna med lite högre kanter. Stek fisken gyllenbrun på båda sidor. salta och peppra. Häll på grönsaker, vitlök, citronrasp och ev chili. Pressa över citronen. Slå sedan på grädden och låt puttra i fem minuter.

Smaka av med salt och ev mer peppar. Perfekt GI-mat. Vi åt potatis till, mycket gott. Är ganska säker på att bulgur också hade passat bra till. Trevlig helg! Ät och njut!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng