Ett mycket bra kakrecept…..

Varför ändra ett vinnande koncept? Jag bakar mycket, både på jobbet och hemma. Oftast utgår jag från ett bra grundrecept, som jag sedan ändrar om och utvecklar. Allt efter säsong och tillgång på råvaror. Jag ska nu bjuda er på ett formidabelt kakrecept. De blir mycket goda precis som de är, men man kan också stoppa i nästan precis vad man vill;

Hackade nötter

Grovhackad choklad

Torkad frukt

 2 msk kakao+1 tsk grädde

Mandelspån

Kokos

Nonstop eller Dajm

Solroskärnor

eller några goda kryddor; ingefära, kardemumma, kanel, rosmarin

Eller varför inte byta ut en del av mjölet mot havre eller något grövre mjöl? Sist jag bakade stoppade jag i hackade salta jordnötter och grovhackad choklad.( Kocken Simons favoritkakor) De blev väldigt smarriga! Lycka till!

Bästa kakorna! Ugn ca 175-180 grader

200 gram rumstempererat smör

2 dl socker el farin

2 msk vaniljsocker

2 msk sirap

5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

Rör ihop smör, socker, vanilj och sirap till en härlig smet. Tillsätt mjöl och bakpulver och ev något extra. Dela degen och forma till långa rundlar som du sedan lägger på plåten och plattar till något. Du kan ju också göra runda kakor, tänk då på att inte lägga dem för tätt, ty de flyter ut en del. In i ugn ca 10-15 min. låt dem svalna något och skär sedan kakorna lite diagonalt!

Simon says…….

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng