Ett mycket bra kakrecept…..

Varför ändra ett vinnande koncept? Jag bakar mycket, både på jobbet och hemma. Oftast utgår jag från ett bra grundrecept, som jag sedan ändrar om och utvecklar. Allt efter säsong och tillgång på råvaror. Jag ska nu bjuda er på ett formidabelt kakrecept. De blir mycket goda precis som de är, men man kan också stoppa i nästan precis vad man vill;
Hackade nötter
Grovhackad choklad
Torkad frukt
2 msk kakao+1 tsk grädde
Mandelspån
Kokos
Nonstop eller Dajm
Solroskärnor
eller några goda kryddor; ingefära, kardemumma, kanel, rosmarin
Eller varför inte byta ut en del av mjölet mot havre eller något grövre mjöl? Sist jag bakade stoppade jag i hackade salta jordnötter och grovhackad choklad.( Kocken Simons favoritkakor) De blev väldigt smarriga! Lycka till!
Bästa kakorna! Ugn ca 175-180 grader
200 gram rumstempererat smör
2 dl socker el farin
2 msk vaniljsocker
2 msk sirap
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Rör ihop smör, socker, vanilj och sirap till en härlig smet. Tillsätt mjöl och bakpulver och ev något extra. Dela degen och forma till långa rundlar som du sedan lägger på plåten och plattar till något. Du kan ju också göra runda kakor, tänk då på att inte lägga dem för tätt, ty de flyter ut en del. In i ugn ca 10-15 min. låt dem svalna något och skär sedan kakorna lite diagonalt!
Simon says…….