En kaka för alla smaker!

Här får ni ett recept som är himla bra. Grundreceptet är på morot . Nu gjorde jag på rivna äpplen men det kan ni byta ut mot; riven morot, zucchini, lingon, rödbetor eller mosad banan. Mängden på grönsak/frukt bör vara någotsånär  lika. Du kan lägga till kryddor eller ta bort allt efter egen smak. Det som är så lätt med receptet tycker jag är för att det är olja i istället för smält smör, och att allting i stort sett bara blandas ihop.

Saftig äppelkaka 200 grader ca 40 min

2,5 dl olja

3,5 dl socker

4 dl rivna äpplen (ca 3 st)

3 ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

1/2 tsk riven muskotnöt

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

Grovriv äpplen (de behöver inte skalas). Blanda dem tillsammans med olja och socker. Vispa tills sockret löst sig. Vispa i äggen ett och ett. Vispa ordentligt mellan varje ägg. Blanda alla de torra ingredienserna och blanda i. Rör tills det inte är några klumpar. Häll smeten i en bröad form och grädda i ca 40 min på 200 grader.

När kakan svalnat kan man om man vill ha på den goda glasyren som hör morotskaka till;

200 gam philadelphiaost

1/2 dl créme fraiche

2 msk honung

2 tsk pressad citron

Blanda alla ingredienser och vispa fluffigt med elvisp. Bred glasyren över kakan och njut!

Jag valde att äta min kaka rätt och slätt som den var och det var också en njutning!

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng