En kaffekaka till kaffet?

En maffig kaka med lite vuxensmak av kaffe och Baileys! Mycket mäktig och full av goda nötter, passar utmärkt med en god kopp kaffe och en klick nyvispad grädde. Varsågoda!

Helenas kaffekaka 170 grader ca 40-50 min

Kaksmeten;

4 ägg

3,5 dl socker

1 tsk vanilj

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Fyllningen;

150 gram smör

1,5 dl socker

1,5 dl honung eller sirap

1,5 msk starkt kaffe

1,5 msk Baileys eller grädde

3 dl blandade nötter ( jag valde hasselnötter, valnötter och salta jordnötter)

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och vitt, nästan som maräng. Blanda sedan i vetemjölet, vanilj och bakpulver. Smält smöret och ha i sirap/honung, socker, grädde/baileys, kaffe. Låt koka i ca 5-7 min. Blanda sedan i nötterna. Häll kaksmeten i formen och klicka i hälften av nöt/kolablandningen. Grädda i ca 30-40 min och klicka sedan på resten av nöt/kolablandningen och grädda i ca 10 min till. Låt kakan svalna något innan du lossar kanterna och serverar den!

Påtår?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng