En kaffekaka till kaffet?

En maffig kaka med lite vuxensmak av kaffe och Baileys! Mycket mäktig och full av goda nötter, passar utmärkt med en god kopp kaffe och en klick nyvispad grädde. Varsågoda!
Helenas kaffekaka 170 grader ca 40-50 min
Kaksmeten;
4 ägg
3,5 dl socker
1 tsk vanilj
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllningen;
150 gram smör
1,5 dl socker
1,5 dl honung eller sirap
1,5 msk starkt kaffe
1,5 msk Baileys eller grädde
3 dl blandade nötter ( jag valde hasselnötter, valnötter och salta jordnötter)
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och vitt, nästan som maräng. Blanda sedan i vetemjölet, vanilj och bakpulver. Smält smöret och ha i sirap/honung, socker, grädde/baileys, kaffe. Låt koka i ca 5-7 min. Blanda sedan i nötterna. Häll kaksmeten i formen och klicka i hälften av nöt/kolablandningen. Grädda i ca 30-40 min och klicka sedan på resten av nöt/kolablandningen och grädda i ca 10 min till. Låt kakan svalna något innan du lossar kanterna och serverar den!
Påtår?