Sommar sommar sommar – En god paj!

En god paj. Eller som en blandning mellan paj och tårta. Smakar verkligen sommar med mycket söta jordgubbar. Lätt att göra är den också! Pajskalet blir krispigt och gott, påminner lite om kolakakor. I vaniljkrämen hade jag i lite, lite päronkonjak. Den kan man ju självklart byta ut mot någon annan likör eller extrakt. Man kan ju också strunta i extra smaksättning, den blir ljuvligt god ändå!

Sommarens paj.

200 grader ca 10 min

Pajskalet:
150 gram smör
3,5 dl mjöl
1/2  tsk bakpulver
2 msk farin eller råsocker
1 msk sirap
1 tsk vanilj

Vaniljkrämen:
2,5 dl vaniljvisp
2 tsk vanilj
1 kapsyl päronkonjak
2,5 msk marsanpulver

Topping:
1,5 dl lättdryck päron
1,5 st gelantinblad
1 ask jordgubbar

Smält smöret, blanda i sirapen och låt svalna något. Blanda de torra ingredienserna. Slå över smöret och blanda ihop till en kletig pajdeg. Tryck ut i en pajform. Nagga botten lite med en gaffel och grädda genast. Låt den svalna helt.

Vispa ihop vaniljvispen med de övriga ingredienserna. Vispa till en fluffig härlig kräm. Bred ut i det kalla pajskalet.

Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca fem minuter. Värm upp päronsaften, krama ur bladen och smält dem i den ljumma vätskan. Låt svalna. Toppa pajen med färska jordgubbar och pensla dem sedan med päronsaften. Låt stå i kylen en stund. Servera som den är eller med någon frisk sorbet.

Bästa sommarens paj?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng