Det trodde jag aldrig…..

Jag och Li-Ming var barnvakt härom dagen till Ellie. En härligt busig tjej, snart tre år. Mat skulle vi ju ha. Pasta går ju alltid hem, men jag var sugen på att göra en klassik fläskstek med knaprig svål. Det fick bära eller brista, potatis blir man ju också mätt på! Men döm om förvåning, när det mumsades och åts runt bordet. Mera maaaat! Den ena fastnade för det goda köttet, och den yngre för såsen. Så det slutade med taberas. Hoppas det blir en hit hemma hos er också!

Rimmad fläskstek ca 4 pers ugn 200 grader

ca 8oo gram-1 kg rimmat fläsk i bit med svål

3 msk sirap

2 tsk ingefära

2 tsk dijon

1/2 tsk salt

2 äpplen

1 stor rödlök

lite olja till pannan

Kryssa svålen på fläsket, till ett rutmönster. Klyfta lök och äpple. Blanda sirap, senap, salt och ingefära. Hetta upp en gjutjärnspanna eller gryta. Slå i lite olja och lägg i steken med svålen neråt. Låt svålen bli gyllene innan du vänder på den. Lägg i äpplen och lök. Ringla sedan över senapen på köttet. In i ugnen ca 30-40 min. Låt svalna något innan du skivar upp den.

Ellies goda sås.

1 msk smör

1/2 msk mjöl

1,5 dl mjölk

2 dl grädde

1 msk kalvfond

salt och peppar

Smält smöret och ha i mjölet. Spä sedan på med mjölk medans du rör hela tiden. Låt koka upp. Slå sedan på grädde och fond. Låt koka upp och puttra i ytterligare 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.

Dejligt att hygge sig med!!!

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng