Det är alltid gott med choklad!

Lite mulen och allmänt slapp dag. Då passade vi på att pigga upp oss med ett litet kakbak. Får Li-Ming välja så ska det bakas kladdkaka, det är en av hennes absoluta favoriter! Jag gillar också kladdkaka, men ibland är det gott med en vanlig mjuk kaka. Den här kakan bakade jag väldigt ofta när jag jobbade på Gamla Staberg, vi hade den även på Kopparhatten som dessert med hallonsorbet till om jag inte missminner mig. Receptet har jag fått av min mormor, och sen har jag modifierat den lite med en mjölkchokladglasyr(kan man ju skippa om man vill). Innan jag häller över glasyren brukar jag picka några hål i kakan så att lite av glasyren rinner ner i kakan, då blir den lite kladdig och god!

Mjölkchokladkaka 160 grader varmluft ca 30-35 min

2 ägg

2 dl socker

2,5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2-3 msk kakao

100 gram smör

1 dl hett vatten (eller kaffe?)

Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Tillsätt de övriga torra ingredienserna, förutom kakaon. Blanda väl. Smält smöret, ha i vatten och kakaon och låt koka upp. Häll i smörblandningen i kaksmeten under omrörning. Häll upp i väl smord form, helst med löstegbara kanter. In i ugn. Gör glasyren medan kakan gräddas.

1,5 dl grädde

200 gram mjölkchoklad (maraboutyp)

Koka upp grädden, tag sedan av plattan. Bryt ner chokladen i grädden och rör tills den är helt smält. Låt den svalna och bli lite tjockare innan du häller, brer den över den avsvalnade kakan. om du vill att den även ska å ner lite i kakan; gör små hål och ” slå” ner den genom att banka formen lite.

Go´och gla´mjölkchoklad!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng