Dessert på Äpple som är klar på 3 röda

Dessert på Äpple som är klar på 3 röda

Knäckebröd har vi väl alla stående hemma i skafferiet. Främst för att ätas som smörgås morgon eller kväll, kanske. Men knäckebröd kan bli en fantastisk god efterrätt också. Sprött och gott som det är. Alltså en dessert på saker du oftast har hemma.

Du ska inte behöva springa iväg till affären och köpa allsköns konstiga kryddor och ingredienser. Du behöver; knäcke, socker, smör, sirap och äpple! Kanske lite kanel och ingefära. Enkelt va?!! Och fantastiskt gott!

Helenas knäck-äpple

ca 4 pers

3- 4 äpplen, beroende på storlek
2 msk sirap
2 msk socker
50 gram smör
3 skivor knäckebröd av valfri sort, gärna falu rågrut
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
ca 0,5-1 dl vatten

Gott till:

2 dl vispgrädde
2 msk créme fraiche
1 tsk äkta vanilj
2-3 tsk florsocker

Skala och klyfta äpplena, krossa knäcket. Smält hälften av smöret i en kastrull och slå i sirap, ingefära och äpplena. Vänd runt och slå på ca 1 dl vatten, låt det små puttra lite medan du vispar ihop grädde, fraiche, florsocker och vanilj till en fluffig créme.

Smält sedan resterande socker tillsammans med sockret i en stekpanna. Vänd sedan i knäckesmulorna hastigt och ”fånga” upp smörsockret. Slå av plattan och pudra över kanelen.

Servera helst med en gång i ett fint glas eller på tallrik.
Lycka till!

Äppelpäppel!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng