Cupcakes.

Jag vet att jag sa i repotaget att man inte behöver flashiga kitchen aid i köket, det gör man inte heller. men om man lagar mycket mat och bakar så är de ju en tillgång. jag kunde inte låta bli… De stod där på rad. i alla möjliga färger. Expediten på Bloomingdales var så fantastiskt trevlig. De kostade dessutom bara en tredjedel av vad de gör hemma. Jag föll….

rosa hjälpreda.

I en sån här rosa godbit blir man ju bara så sugen på att baka något rosa fluffigt. Cupcakes blev det, ja eller svenska hederliga muffins med smarrig glasyr. Jag gjorde mini-muffins dels för att de blir så himla gulliga och dels för att man kan äta fler.

Muffins (ett grundrecept) ugn 200 grader ca 10-15 min

100 gram smör

4 dl mjöl

2 ägg

1,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 dl vätska ( mjölk, yoghurt, saft, kaffe/mjölk)

2 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

Smält smöret, i med vätskan och låt få ett uppkok, ställ åt sidan att svalna medan du blandar resten. Blanda alla torra ingredienser, slå på smörblandningen och knäck i äggen. Blanda väl, några små klumpar gör inget dock. Klicka i valfria formar och in i ugnen.

Härlig glasyr.

4 msk färskost, naturell

1 msk créme fraiche

2-3 msk florsocker

1/2- 1 msk citronjuice

lite saft från hallon, lingon eller jordgubb ( vanlig hederlig hushållsfärg funkar oxå)

Vispa ihop alltsammans och klicka på de avsvalnade muffinsen, dekorera med vad kyl, frys och skafferi har att erbjuda.

MUMS!

Såå söta och goda!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng