Andreas otroligt goda Crunchkakor

Dessa Crunchkakor måste ni bara prova att baka!

Otroligt goda och lite överraskande med det lilla crunchet.
De kommer att göra sig mycket bra till glöggfesten, istället för de sedvanliga pepparkakorna. De är också väldigt lätta att baka. Tycker du inte om ingefära, byt ut den mot kardemumma eller kanel istället.

Men ärligt talat då går nästan halva känslan och smaken med kakorna förlorade.

Andreas Crunchkakor.

ugn 200 grader ca 10-13 min

200 gram rumstempererat smör ( inte margarin!)
2 dl råsocker, el farin
2 msk vanilj
2 msk sirap
2 tsk bakpulver
ca 5 dl mjöl
1 msk malen ingefära
5-6 torkade fikon

Rör smöret med socker, vanilj och sirap. Hacka fikonen och blanda ner dem. Ha sedan i  ingefära, mjöl och bakpulver. Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till nästan en full längd på en plåt.

Lägg de ganska brett isär på en plåt och platta till dem något.
Grädda i ca 13 min, låt de svalna något och skär sedan upp dem lite på snedden.

Vänta på crunchet!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng